Lezingen en optredens

Susanne is te boeken voor wielerbijeenkomsten, de kinderboekenweek, festivals of een schrijversbezoek. Door haar jarenlange podiumervaring is ze een bevlogen verteller en in contact met haar publiek.

Daarnaast heeft ze veelzijdige, levendige programma`s voor jong en oud ontwikkeld :

  • Het Droomhuttencollege (6 t/m 10 jaar)
  • Vleertje Muis (3+) – – – – – – – – – – – ->Kinderboekenweek tip!
  • Vleertje in de klas (een inspiratie-college voor PABO studenten)

Het Droomhutten-college

Dit is een les die inspireert tot buiten zijn, spelen en huttenklussen. Want niets is leuker dan bouwen aan een fantastische hut!

In Het Droomhutten-college maak je kennis met de huttenbouwers, de materialen en gereedschappen uit Het huttenboek. Je krijgt natuurlijk klustips, maar vooral ga je fantaseren over je eigen super-te-gek-gave-droomhut èn een eigen bouwtekening maken. Want daarmee wakker je jouw huttenbouwvuur pas echt aan!

Het Droomhutten-college is geschikt voor de groepen 3 t/m 6.

Vleertje Muis (3+)

Maak kennis met Vleertje Muis, de meest schattige vleermuis die je ooit gezien hebt. Samen met zijn nachtdiervrienden beleeft Vleertje grappige, verrassende en innemende avonturen.

Kom en doe mee! Raak betoverd door de prachtige prenten. Luister met gespitste vleermuisoren. Fladder net als Vleertje door het bos. En ontdek hoe de wereld eruitziet als je er op-de-kop naar kijkt.

Te boeken als interactieve lezing voor bijvoorbeeld op school, of als voorlees- en vertelvoorstelling in een theaterzaal.

Vleertje in de klas (college voor Pabo-studenten)

In dit college neemt Susanne Pabo-studenten mee in de wereld van Vleertje Muis. Ze vertelt bevlogen over het belang van voorlezen in de klas. Over hoe prentenboeken bijzondere schatten zijn en een toegankelijke bron naar identiteitsvorming, naar ‘ik en de ander’ en naar empathisch vermogen.

Voorafgaand, tijdens en na het voorlezen kunnen thema’s uit het prentenboek worden omgezet in beweging, filosoferen en beeldende opdrachten. Op een speelse manier geeft Susanne de studenten handvatten om de Vleertje Muis-reeks te gebruiken in de klas. Ze inspireert daarnaast de student tot het uitdenken van lesprogramma`s.