Theater, regie en theatrale projecten

Ik maak en speel theaterproducties voor volwassenen, regisseer en ben soms betrokken bij uiteenlopende, theatrale projecten. Zoals bijvoorbeeld

  • Tropenkolder Nynke

Voor Tropenkolder, het jubileumcongres van de opleidingsinstelling GGZ-vs, maakte ik drie monologen vanuit het thema ‘geestelijke gezondheidszorg in de toekomst’. Het resultaat: Nynke, een vrouw met een manie.

LotteLotte, haar zus die de zorg niet meer aankan en een zorgrobot bestelt.

En Fransesca, de zorgrobot die door de zorg voor Nynke menselijke emoties krijgt en niet weet hoe ze daar mee om moet gaan.

 

  • #shameoverVR experience

Samen met VR Lab, e-arts, De Videoverteller en De Animatier maakte ik de virtual reality kortfilm ‘#shameover’ voor Bureau Jeugdzorg Limburg: een film over sexting die door het opzetten van een VR-bril vanuit twee perspectieven te ervaren is. Ik was co-regisseur en begeleidde de acteurs.

 

Vlieland… Festival Into the Great Wide Open 2015… En midden op het Bolderplein staat Winkel van Kluit, de winkel van waardeloze spullen! Wij kopen waardeloze spullen, na een grondige taxatie, in en betalen uit in keiharde kluiten. Met die kluiten kun je in onze winkel iets waardeloos kopen. Is het een cadeau? Dan pakken we het natuurlijk graag voor je in. En mocht je willen solliciteren.. dat kan. Er lopen verschillende vacatures. Intussen wordt er natuurlijk hardop nagedacht. Want wat is waarde? En wat is waardeloos?

  •  Sinds het vallen geschreven door Lucas de Waard

Festival de Oversteek - Susanne Roos @ De Kas - Willem Melssen Fotografie - 01De monoloog ‘Sinds het vallen’ gaat over de danseres Nena die na een herseninfarct opgesloten zit in haar eigen gedachten. Daar woedt een strijd met zichzelf en de wereld om haar heen. Want ze wil dansen, maar haar lijf werkt niet meer. Ze wil liefhebben,maar de liefde drijft steeds verder van haar af. En haar woorden blijven steken in haar mond. Lukt het Nena om los te breken en overeind te blijven in haar nieuwe leven?

Deze integere monoloog, vertelt een hartverscheurend verhaal over acceptatie, liefde en weten wanneer je verloren hebt.

‘Sinds het vallen’ maakte ik in opdracht van De Kersentuin, de teksttheaterwerkplaats van Literair Productiehuis Wintertuin.

Op Festival Into the Great Wide Open 2014 was ik lid van het onderzoeksteam van Camping-Mapping. De natuur op de camping werd nauwkeurig in kaart gebracht door te tellen, te meten, te wegen en inspecteren. Hoeveel verschillende muggen leven er in douchecel nummer 14-A2-A? Wat is het aantal geelbruine grassprietjes naast het pad naar het toiletblok? En hoeveel knalrode tentjes staan er op de camping? Alle informatie werd beeldend gemaakt door kleurige infographics.

  • Pep Talks van Yo!Opera

Tijdens de zomer van 2011 stond ik als zangeres met Yo Opera! op de Parade met de voorstelling ‘PEP Talks’.

In PEP Talks komen vrouwen aan het woord die iets bijzonders hebben veroorzaakt in hun omgeving. Ondersteund door een zestien koppig vrouwenkoor vertellen ze hun inspirerende verhaal. Verhalen die uitnodigen om zelf al zingend de wereld in te trekken en de boel eens liefdevol op te schudden

 

  • We blijven voor de spullen bij elkaar

Voor museum Het Valkhof in Nijmegen, maakte en speelde ik de productie We blijven voor de spullen bij elkaar. Deze licht absurdistische, acrobatische en grappige voorstelling die plaats vond in de gangen en zalen van het museum, was gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Stadsdichter Jaap Robben.